NVH camping de Brongaard

Camping de Brongaard is het verenigingsterrein van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis.

Van een kaal stuk weiland, zo’n vier en twintig jaar geleden aangekocht, is het inmiddels door hard werken van de leden omgetoverd in een natuurparadijs. Er is ruimte en groen, een zwemvijver en een natuurvijver. En daaromheen ligt een aantal van de 60 vaste plaatsen voor de leden.

Er is een groot, ruim opgezet gastenveld, waar in het seizoen regelmatig gasten verblijven, voor een weekeinde of langer. Want er valt heel wat te genieten op en rond de Brongaard. Ook voor campers zijn onlangs een aantal plekken gecreëerd met een verharde ondergrond.

De kantine met terras bij de zwemvijver is een belangrijke ontmoetingsplek. Met name in de weekends worden regelmatig grote en kleine activiteiten georganiseerd, voor jong en oud, voor leden en uiteraard de gasten. Op vrijdag avond wordt vaak de sauna opgestookt om behaaglijk te kunnen ontspannen en een frisse duik te nemen in het natuurlijke zwem water van onze vijver.

In 2013 werd een nieuwe jeu-de-boules-baan aangelegd. Enkele keren per jaar is er een toernooi.

Het douche-toiletgebouw is modern, centraal gelegen op het terrein tevens voorzien van wasmachine en wasdroger, tegen betaling natuurlijk.

Voor kinderen is de Brongaard ideaal en veilig. Bij de zwemvijver is een strandje, twee trampolines, wat speeltoestellen, er is een sportveld, een ruimte om te knutselen en een nieuwe tafeltennistafel. Wat wil je nog meer?

De leden van de NVH zijn trots op hun terrein. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er hard gewerkt door de leden en soms ook door de gasten. En als we het gastenboek mogen geloven: de gasten voelen zich welkom en zijn enthousiast over het terrein.

De ligging van de Brongaard is ideaal voor een langer verblijf. U kunt gemakkelijk Zeeland verkennen, of – bij mooi weer – naar het strand van de nieuwe Maasvlakte gaan, waar een mooi naaktstrand is. (ook bij de Brouwersdam tegenwoordig) Het nabij gelegen duinengebied bij Rockanje en Oostvoorne behoort tot het mooiste van Nederland.

Hellevoetsluis is een gezellige vestingstad met veel winkels. Brielle ligt ook dichtbij. En op loop/fietsafstand is een grote supermarkt, waar u al uw dagelijkse boodschappen kunt doen.

U snapt het ondertussen: we willen u verleiden! Pak de kans om door het (toch ook fascinerende) Botlekgebied heen te kijken en te rijden, het mooie en verrassende Voorne-Putten in en strijk neer in onze Brongaard.

U bent van harte welkom.